Sesiunile de dezvoltare personală au scopul de a ajuta beneficiarul să evolueze în direcția dorită. Acestea se focalizează asupra creșterii stării de bine și dobândirii unor abilități necesare îndeplinirii obiectivului clientului.
În cadrul sesiunilor de dezvoltare personală, se pot aborda o gamă variată de aspecte, precum gestionarea timpului și a învățării, îmbunătățirea abilităților de comunicare și a relațiilor interpersonale, managementul carierei, autocunoașterea, etc.
Procesul cuprinde mai multe etape:
Stabilirea obiectivelor clientului;
Stabilirea pașilor ce trebuie parcurși în vederea atingerii obiectivelor;
Identificarea și gestionarea barierelor ce stau în calea atingerii obiectivelor;
Cultivarea abilităților necesare atingerii obiectivelor.
Durata unei ședințe: 50 de minute
Costul unei ședințe: 180 RON
Psihoterapia individuală are rolul de a ajuta persoana în cauză să depășească anumite dificultăți și să își îmbunătățească starea generală de bine și nivelul de funcționalitate. În cadrul ședințelor, psihoterapeutul și clientul explorează împreună mecanismele psihologice din spatele problemelor prezente, iar clientul este ghidat într-o manieră empatică spre a descoperi modalități eficiente de gestionare a dificultăților respective. Spre deosebire de dezvoltarea personală, psihoterapia reprezintă, de obicei, un proces mai de durată, în cadrul căruia se explorează mai în profunzime anumite elemente ce țin de personalitatea clientului.
Psihoterapia se pretează pentru o multitudine de probleme, precum depresia, anxietatea, tulburarea de stres post-traumatic, tulburările alimentare sau orice altă problemă ce interferează cu viața de zi cu zi.
Durata unei ședințe: 50 de minute
Costul unei ședințe: 180 RON
În cadrul terapiei de cuplu, psihoterapeutul și membrii cuplului lucrează împreună în vederea identificării problemelor cu care se confruntă cuplul, respectiv a soluțiilor celor mai potrivite pentru ambii parteneri. Terapia constă, în cea mai mare parte, în sesiuni între terapeut și cuplu, însă există și o serie de sesiuni individuale, între terapeut și fiecare membru. Sesiunile individuale au rolul de a ajuta terapeutul să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă cuplul, însă acesta va fi transparent și imparțial, având întotdeauna în vedere binele comun al cuplului, nu al unuia dintre indivizi, în detrimentul celuilalt. În timpul sesiunilor, sunt explorate emoțiile și comportamentele clienților, dar și dinamicile relaționale din spatele dificultăților vizate.
Terapia de cuplu abordează o gama largă de tematici, precum gestionarea banilor, educarea copiilor, relațiile cu alți membri ai familiei, viața sexuală sau orice tip de conflicte survenite în relație.
Durata unei ședințe: 80 minute
Costul unei ședințe: 270 RON
Un grup de terapie reunește indivizi care se confruntă cu probleme emoționale și/sau comportamentale similare. În cadrul sesiunilor comune, membrii grupului învață, sub ghidajul terapeutului, să interacționeze într-un mediu colaborativ. Datorită acestui tip de interacțiune, clienții își pot împărtăși într-un cadru sigur problemele, acest lucru ajutând la reducerea stigmei asociate anumitor dificultăți și la formarea unui sentiment de apartenență. De asemenea, membrii grupului își dezvoltă abilitățile de rezolvare a problemelor și de comunicare prin intermediul interacțiunilor valoroase cu ceilalți.
Grupurile de psihoterapie abordează diverse teme, precum anxietatea, depresia, doliul sau problemele relaționale.
Durata unei ședințe: 110 minute
Costul unei ședințe: 120 RON
Ședințele de evaluare psihologică sunt destinate să ofere o înțelegere cuprinzătoare a stării mintale, emoționale și comportamentale a unui individ. Aceste ședințe sunt esențiale pentru a diagnostica problemele de sănătate mintală, pentru a ghida intervențiile terapeutice și a oferi recomandări adecvate.
Procesul de evaluare psihologică diferă în funcție de nevoile fiecărei persoane, însă se regăsesc următoarele elemente comune:
Clientului îi sunt administrate anumite teste standardizate, ce urmăresc evaluarea a diferite aspecte ale funcționării psihologice (de exemplu, memoria, inteligența, personalitatea, competențele sociale, etc.);
La finalul procesului, specialistul întocmește un raport detaliat în care sunt prezentate rezultatele evaluării și recomandările pentru tratament, dacă este cazul.
Durata și costul ședințelor variază de la caz la caz.
Dacă ceea ce cauți nu se regăsește în lista de mai sus, contactează-mă pentru a stabili împreună cea mai potrivită modalitate de a colabora.